Ga naar de inhoud

Bezinning in de veertigdagentijd

    We gaan als gemeente op weg naar Pasen. Heb je behoefte aan bezinning of suggesties over wat je kunt doen in deze veertigdagentijd? Een paar suggesties van onze dominee, Marije Karreman:
    Via www.debijbel.nl/leesplan kun je je abonneren op een dagelijkse mail met daarin een tekst, bezinning en uitdaging. Het Johannes-evangelie wordt gevolgd en er wordt stil gestaan bij vragen als: hoe leef ik, wie ben ik, wat betekent het geloof voor mij?
    Ook kun je ervoor kiezen om deze periode te gebruiken om te vasten en je te onthouden van een bepaald product of een bepaalde gewoonte. Spreek het af met je huisgenoten: deze week eten we geen koekjes, of vlees, we drinken geen wijn, of we onthouden ons van sociale media, of..? Het geld dat je bespaart kun je schenken aan een goed doel. Ik las ergens: ‘vasten is je een beetje inleven in mensen die niets hebben’, en, ‘vasten is je oefenen in weerbaarheid’.
    Je kunt deze veertig dagen ook gebruiken als een tijd van bezinning, door een goed boek te gaan lezen, dat al een tijd op de plank ligt. Ik lees dit jaar: God met ons, de betekenis van kruis en opstanding toen en nu (uitgeverij Berne Media), van Rowan Williams, voormalige aartsbisschop van Canterbury. Te bestellen via de plaatselijke boekhandel of via bol.com. Mocht je hierover van gedachten willen wisselen, laat het me weten.
    Een goede tijd gewenst, op weg naar Pasen!