Marije Karreman stelt zich voor

Onze nieuwe predikant, Marije Karreman, werd op 24 juni bevestigd in onze gemeente. Ze stelt zich hier voor.

Van de Veluwe, via Utrecht naar Londen

Mijn naam is Marije Karreman. Ik ben getrouwd met Herco van der Wilt, predikant te Abcoude, en samen hebben we drie kinderen. Ik ben geboren op de Veluwe, bijna letterlijk in een hutje op de hei in Elspeet, en ik groeide op in Oldebroek en ’t Harde. Na mijn middelbare school deed ik een basisjaar aan de Evangelische Hogeschool in Amersfoort en daarna studeerde ik Theologie in Utrecht. Ik studeerde af in de Praktische Theologie op nieuwe vormen van kerk-zijn en verbleef daarvoor een aantal weken in Londen, bij een centrum van London City Mission, Café Forever. Het was bijzonder om te zien hoe geloof handen en voeten kreeg in een wijk van Londen, vanuit een buurtcentrum, door de inzet van bevlogen mensen.

Brede ervaring met jongeren én gemeentewerk

Ik ging als jongerenwerker aan de slag voor de Protestantse gemeente Vorden en voor JOP (Jong Protestant). In die behaalde ik mijn kerkelijke opleiding aan de PThU met een onderzoek naar de ‘liedpreek’, een preek over geliefde liederen. Geloof wordt zo vaak zingend verwoord, en muziek en liederen kunnen ook mij erg inspireren. In Vorden werd ik na een aantal jaar jongerenwerk, ‘projectpredikant’, met een bijzondere opdracht voor de middengeneraties. Na onze verhuizing vanuit de Achterhoek werkte ik in de Protestantse gemeente Mijdrecht, als tijdelijk predikant. Daarnaast werkte ik het afgelopen jaar voor Stek in Den Haag, als jeugdwerkadviseur.

Zin in Leidsche Rijn

In de afgelopen jaren heb ik ontdekt wat ik het liefste doe: werken in de gemeente. Ik voel me bevoorrecht dat ik dat kan gaan doen in deze gastvrije, muzikale en betrokken gemeenschap in Leidsche Rijn. Ik zie er naar uit om met jullie te bouwen aan de Protestantse gemeente Leidsche Rijn. Om met Gods hulp te zorgen voor een Kerkboerderij waar mensen op adem kunnen komen, waar we geloof kunnen delen maar ook onze twijfels, onze blijdschap maar ook onze zorgen. Dit alles in het besef dat we vóór alles gemeente van Christus zijn, geroepen om hem na te volgen.

Tags: