Op weg naar Pasen

Elk jaar staan we op Witte donderdag stil bij het laatste Avondmaal, op Goede Vrijdag lezen we over Jezus’ weg van lijden en sterven aan het kruis, en op Stille zaterdag zwijgt alles en iedereen, totdat het donker wordt en we -midden in de nacht- het licht ontsteken. We komen dit jaar niet bij elkaar op deze dagen voorafgaand aan Pasen, maar we hebben een handreiking doen uitgaan die je kan gebruiken voor persoonlijke bezinning. Met steeds een lied, gebed, Bijbeltekst of overweging. Deze wordt woensdag verspreid via een extra Hoefmail. Heb je deze niet ontvangen? Laat het weten.

Op Paasmorgen 12 april is de Paasviering te beluisteren vanaf 10 uur. We vieren dat het licht de duisternis verjaagt, we vieren dat Jezus leeft en dat we niet bang hoeven zijn. Deze woorden krijgen dit jaar een extra lading en we hopen dat je bemoedigd zult worden in het vertrouwen dat Hij leeft en met ons is, wat ons ook gebeurt. ‘Alle menselijk lijden hebt Gij ondergaan om ons te bevrijden tot een nieuw bestaan: U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer!’

Online Paaschallenge

De tieners en hun familieleden kunnen op zaterdagavond 11 april meedoen aan een online Paasspel. De tieners ontdekken dat Jezus angst niet weghaalt, maar hij geeft je iets nieuws (liefde, hoop, rust, vertrouwen, geloof en moed) om de situatie aan te kunnen. Je speelt dit spel thuis, alleen of met het gezin. Online staan ze in contact met elkaar, via je telefoon, tablet, of laptop. De tieners ontvangen deze avond verschillende ‘challenges’: puzzels, creatieve en doe-opdrachten waarmee men punten kan verdienen als ze binnen de tijd worden opgelost of uitgevoerd. De aanmeldtermijn is inmiddels verstreken.

Online kindernevendienst

Elke zondag verzamelen de kinderen zich online. Ze vertellen elkaar hoe het met ze gaat en luisteren naar een Bijbelverhaal, daarna kunnen ze thuis verder aan de slag. Wil je komende zondagen ook aansluiten? Dat kan, je bent van harte welkom! Geef je mailadres door via kindernevendienst@kerkenindehoef.nl. Dan ontvang je zaterdag of zondagmorgen een link. We beginnen rond 9.15 uur en je hebt er een laptop, tablet of telefoon met camera en geluid voor nodig.
We hopen je te zien!