Meteen naar de inhoud

Vieringen in de Goede week

  In de Goede week vieren we samen op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paasmorgen. Bij elke viering is een prachtig liturgisch bloemstuk gemaakt. We staan stil bij de Kruiswegstaties die in de Hoef hangen, van de Argentijnse kunstenaar en nobelprijswinnaar Adolfo Pérez Esquivel. Op veel manieren zijn gemeenteleden betrokken voor en achter de schermen. Van harte welkom bij de vieringen in de Goede Week!

  Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, Adolfo Esquivel © Misereor 1992

  Lees hier de toelichting over de hongerdoeken met de kruiswegstaties.

  Witte Donderdag

  Viering van de Maaltijd van de Heer, aan tafel, met aansluitend een eenvoudige maaltijd, gesprek en gebed. Jong en oud is welkom.
  Inloop vanaf 18.15 uur, aanvang viering en maaltijd om 18.30 uur.
  Organisatie door de Diaconale werkgroep. Jan-Willem van der Leest speelt piano. Voorganger is Marije Karreman.

  Goede Vrijdag

  Ingetogen viering waarin we stilstaan bij het lijden en sterven van onze Heer Jezus Christus. We doen dit aan de hand van de Kruiswegstaties van de Argentijnse kunstenaar en nobelprijswinnaar Adolfo Pérez Esquivel. Hij verbeeldde de lijdensweg van het Zuid-Amerikaanse volk in de afgelopen eeuwen en plaatste Jezus’ lijdensweg midden tussen het leed van mensen. Aan het einde brengen we een lichtje naar het kruis en bidden we voor de nood van onszelf en van deze wereld.
  Aanvang om 19.30 uur. Er is een projectkoor gevormd, zij zullen zingen onder leiding van Piet Vliegenthart. Voorganger is Marije Karreman.

  Stille Zaterdag

  Deze zaterdag is er geen viering. Het blijft stil, in afwachting van de Paasmorgen.

  Pasen

  Paasviering voor jong en oud. De nieuwe Paaskaars wordt binnengebracht. We vieren dat Jezus is opgestaan! We vieren het, kijkend naar het hongerdoek van de Argentijnse kunstenaar en nobelprijswinnaar Adolfo Pérez Esquivel. Dat is een afbeelding van de verrezen Christus midden tussen mensen uit de geschiedenis van Zuid-Amerika, die probeerden te bouwen aan een betere wereld, met voor ogen het visioen van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. We vieren de opstanding van Jezus ook midden in onze tijd, met alle onrust en wanorde die er heerst. Zijn licht verdrijft duisternis, zijn liefde is sterker dan de dood. Hij inspireert ons tot leven, ondanks alles! Met de kinderen ronden we het Paasproject af. Wat een mooie kijktafel is het geworden! En, neem je een bloem mee naar de Hoef? We brengen aan het begin van de dienst bloemen naar het kruis.
  Aanvang 10.00 uur. Het combo zal spelen. Voorganger is Marije Karreman.