Week van gebed voor eenheid 2022

Van zondag 16 tot en met zondag 23 januari 2022 vindt de jaarlijkse ‘Week van gebed voor eenheid’ plaats. Het thema dit jaar is ‘Licht in het duister’.

Kerken uit het Midden-Oosten kozen het thema naar aanleiding van het tweede hoofdstuk van het Matteüs-evangelie, waarin het verhaal wordt verteld van magiërs die een bijzondere ster zagen en deze volgden. Het is in deze tijd ook een actueel thema. We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis. De wereldwijde coronapandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien hebben dat eens te meer laten zien. De ster van Betlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht voor de wereld is.

Je kunt op verschillende manieren meedoen met deze gebedsweek:

Voorafgaand aan de gebedsweek wordt op zaterdag 15 januari van 20 tot 21 uur via een livestream een nationaal gebedsmoment georganiseerd.
Via https://www.weekvangebed.nl/nationaalgebed/overzicht kun je je aanmelden. Je ontvangt dan een notificatie van de start van de livestream.

Als gemeente zijn we ook betrokken bij de gebedsweek. Op zondag 16 januari vanaf 19.30 uur wordt er in de Torenpleinkerk een viering gehouden. “We hebben zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om Hem te aanbidden” is het thema van deze viering. (Jesaja 9:2–7, Efeziërs 5:8-14 en Matteüs 2:1–12). De dienst is voorbereid door predikanten Dirk-Jan Horjus, Idelette Otten en Esger Renkema, predikant in opleiding. Als de coronamaatregelen het toelaten zijn bezoekers in beperkte mate welkom, maar de dienst is in elk geval live te volgen via www.torenpleinkerk.nl

En op onze Facebookpagina zal in de gebedsweek dagelijks een online videoboodschap geplaatst worden van Samen Kerk in Nederland (SKIN), waarin voorgangers vanuit de internationale kerken een bemoedigend woord delen en voorgaan in gebed.