Ga naar de inhoud

Kerst

Met Kerst vieren we in de kerk het licht. Buiten is het donker en het lijkt nog zo lang te duren tot het weer licht wordt. Maar we staan met Kerst vooral stil bij de geboorte van Jezus, nu zo’n 2000 jaar geleden, in Betlehem. We zien daarin hoe God in een kwetsbaar kind naar ons toe komt, als het Licht in een donkere nacht dat voor iedereen zal stralen.

Elk jaar vindt net voor Kerst de levende Kerststal plaats, rondom de Hoef en de Hoeftuin. Je beleeft het Kerstverhaal zelf. Je loopt als het ware door Betlehem, waar van alles gebeurt. Je komt de verschillende hoofdpersonen uit het kerstverhaal tegen.
Op Kerstavond houden we een Kerstnachtdienst, gevolgd door een feestelijke Kerstviering op 1e Kerstdag.
Ook de kinderen en ouderen worden niet vergeten. Voor de kinderen is er het Kinderkerstfeest en vaak is er een gezellige 50+ Kerstviering.

Programma Kerst 2023

Het programma is weergegeven in deze kleurrijke folder. Ook te downloaden als PDF om eventueel zelf te verspreiden.

Prijspuzzel!

Los de Woordzoeker op en stuur de oplossing, voorzien van je naam en leeftijd naar ellystoffels@hotmail.nl.
Klik op de woordzoeker om hem te openen. Je kunt hem zowel afdrukken om hem met een pen in te vullen, of direct online oplossen door de gevonden woorden af te strepen met je muis. Je ziet dan dat de gevonden woorden worden doorgehaald in het lijstje.

Kleurplaten

Voor de kinderen zijn hier twee kleurplaten. Maar wanneer je zelf op internet zoekt op ‘kerst kleurplaat’ is er natuurlijk nog veel meer moois te vinden.