Meteen naar de inhoud

Samen vieren: in De Hoef én online

Je bent van harte uitgenodigd om samen te vieren. Dat kan zowel in De Hoef als via de online kerkdiensten.

Met ingang van 25 februari zijn de meeste regels rondom corona vervallen. Ook in De Hoef staan de stoelen weer in rijen en dragen we niet meer standaard een mondkapje. Wie dat prettiger vindt kan natuurlijk wel een mondkapje dragen en eventueel aan de zijkant aan een van de tafels plaatsnemen.

We respecteren het als je liever wat afstand houdt tot anderen en houden daar rekening mee. Heb je klachten, kom dan niet. Zo voorkom je dat je iemand anders toch besmet.

Je kunt de diensten ook online meebeleven via ons Youtube kanaal ‘Kerken in de Hoef’. Hieronder vind je meer informatie.

De gebruikte liturgie vind je hier: Liturgie de Hoef. Graag tot ziens op zondagmorgen!

Diensten online (terug)kijken

We streamen onze diensten live via Youtube. Je dient je hiervoor te abonneren op ons Youtube kanaal Kerken in de Hoef. Ook zijn (veel van) de eerder gestreamde uitzendingen terug te kijken.

Diensten online (terug)luisteren

Alle diensten kun je live meeluisteren via de Live audiostream of via de KerkdienstGemist Omslagafbeelding app, te downloaden uit Play Store (Android) of App Store (Apple) hiermee kun je desgewenst ook afspelen naar bijv. Chromecast of Apple TV.

Diensten later terugluisteren kan via de de genoemde apps en via de speler hieronder. Mogelijkheden te over dus.

Giften/collectes

Tijdens de dienst wordt er altijd gecollecteerd. Deze collecte is bestemd voor de eigen kerkgemeente (voor onkosten zoals gebouwhuur, koffie, drukkosten, bloemen, etc). Maar bijna altijd is er ook een tweede collecte voor een goed doel, meestal ingeleid door iemand van de diaconie. Voor beide collectes wordt een bijdrage op prijs gesteld, maar uiteraard staat het je vrij om wel of niet iets bij te dragen.

Onze gemeente maakt gebruik van de Appostel app. Via deze app ben je altijd en overal betrokken bij onze gemeente. Met de app kun je alle kerkelijke geldzaken op één plek beheren. Via Appostel kun je op een gemakkelijke manier bijvoorbeeld giften doen óf collectebonnen bestellen. Daarnaast lees je in de app onder andere nieuwsberichten van onze gemeente. Kijk voor meer informatie op onze pagina Appostel.

Zie verder de veelgestelde vragen hieronder.

Nog vragen?

Misschien heb je een van onderstaande vragen? Klik op de vraag voor een antwoord. Staat je vraag er niet bij? Stel hem dan via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik via de Appostel app bijdragen aan de collecte tijdens een online kerkdienst ?

1. Open de Appostel-app en klik op “Geef aan Collecte of Doel” óf open de Appostel-app en klik op “Scan QR-code” en scan onderstaande QR-code:

2. Klik op Gift en bepaal het bedrag dat je wilt geven aan de Diaconie en Kerk. Er zijn 4 standaard bedragen ingevuld, en je kunt zelf een bedrag invullen.
3. Klik op Volgende en daarna op Gift geven.
4. Het bedrag wordt van het tegoed gehaald. Je krijgt per e-mail een bevestiging van de bijdrage (controleer voor de zekerheid je Spam/Ongewenste mail)..

Hoe kan ik via de website een account aanmaken en tegoed opwaarderen om bij te dragen aan de collecte tijdens een online kerkdienst ?
1. Ga naar https://mijn.kerkenindehoef.nl
2. Log in of maak een account aan
3. Klik op “Mijn account” en vervolgens op “Tegoed”. Hier kun je je collectetegoed opwaarderen. Je krijgt per e-mail een bevestiging dat het tegoed is bijgeschreven. Dit kan een paar minuten duren (controleer voor de zekerheid je Spam/Ongewenste mail).

Hoe kan ik via de website bijdragen aan de collecte tijdens een online kerkdienst ?
1. Ga naar https://mijn.kerkenindehoef.nl en log in.
2. Ga in het menu naar “Gift/Donatie” en klik in het uitklapmenu op “Collecte”.
3. Bepaal het bedrag dat je wilt geven aan Diaconie en/of Kerk. Er zijn 4 standaard bedragen ingevuld, en je kunt zelf een bedrag invullen.
4. Klik op Volgende, vink de bevestiging aan en klik op “Opslaan en versturen”.
5. Het bedrag wordt van het tegoed gehaald. Je krijgt per e-mail een bevestiging van de bijdrage (controleer voor de zekerheid je Spam/Ongewenste mail)..

Wat kan ik van een kerkdienst verwachten?
We beginnen met een welkom. De dominee vraagt God of hij ook bij de dienst wil zijn door het vragen van een zegen. Daarna wisselen we gebed en zingen af. We zingen samen, maar meezingen is niet verplicht. Een pianist, organist of een muziekgroep begeleid het zingen. In ongeveer de helft van de diensten is er een beamer en worden de teksten op een scherm geprojecteerd. In andere diensten krijg je een liturgie (=programmaboekje) mee en een boek met liederen. Vraag mensen gerust om hulp als je het niet snapt, dat vinden wij niet erg.

Het zingen wisselen we af met bidden. In het gebed spreken we met en tot God. Zo vragen we God om ons te helpen de Bijbel goed te begrijpen. We leggen moeilijke vragen voor Hem neer, bijvoorbeeld over mensen die ernstig ziek zijn. We danken Hem voor de goede dingen die we mogen ervaren.

Een belangrijk deel van de dienst bestaat uit het lezen uit de Bijbel en de preek. In de preek legt de dominee het Bijbelgedeelte uit. Zij doet altijd een poging de betekenis voor vandaag aan te geven: wat leer je ervan voor jouw leven?

Aan het einde van de dienst is er een collecte. We vragen een vrijwillige bijdrage voor onze kerk en voor een diaconaal (goed) doel. Vooraf vertelt iemand waar het geld naartoe gaat. Hoeveel je bijdraagt, bepaal je zelf. Het varieert van € 0,50 tot € 5,00.

Na de kerkdienst is er gelegenheid om achter in de kerk een kopje koffie of thee te blijven drinken. We begroeten je daarbij graag: het mag, maar het is natuurlijk niet verplicht.

Nog meer weten?  Download hier een uitleg van wat er waarom in onze kerkdiensten gebeurt (pdf, nieuw venster).