Kerkdiensten

Van harte welkom bij het online bijwonen van kerkdiensten!

We zullen de komende weken kerkdiensten alleen online uitzenden. We geven daarmee gehoor aan de oproep van de regering en de PKN om zo min mogelijk in groepen te vieren. Dit betekent dat je tot dan geen kerkdienst live kunt bijwonen en niet kunt registreren.

Online Kindernevendienst

De komende weken zal de kindernevendienst online zijn. Als je wilt aansluiten, stuur dan een mailtje naar kindernevendienst@kerkenindehoef.nl, dan ontvang je een bericht terug met een link en instructies.

Verdere informatie over de online kerkdiensten

De diensten zijn opgebouwd volgens de – vanwege de omstandigheden aangepaste – Liturgie De Hoef najaar 2020.

Hieronder kun je de audiostream vinden om een dienst mee te luisteren wanneer deze live wordt uitgezonden. Ook kunnen diensten later worden teruggeluisterd of vanaf het moment dat een dienst beschikbaar is gesteld. Via de Hoefmail wordt je daarover geïnformeerd.

Aan het einde van de online kerkdienst houden we ook een collecte voor een diaconaal (goed) doel en voor onze eigen kerk. Hieronder staan de vragen over de online collecte met de verschillende instructies.

Wist je trouwens dat ook de online collecte mogelijk aftrekbaar is van de belasting? Lees hier meer over op de ANBI pagina.

Diensten (terug-)luisteren

Alle diensten kun je live meeluisteren via de Live audiostream of via de KerkdienstGemist Omslagafbeelding app, te downloaden uit Play Store (Android) of App Store (Apple) hiermee kun je desgewenst ook afspelen naar bijv. Chromecast of Apple TV.

Diensten later terugluisteren kan via de de genoemde apps en via de speler hieronder. Mogelijkheden te over dus.

Diensten (terug-)kijken

We proberen nu ook onze diensten live te streamen. Vooralsnog is het niet de bedoeling om dit bij elke dienst te doen, maar beperken we dit tot de bijzondere diensten.
Je dient je hiervoor te abonneren op ons Youtube kanaal Kerken in de Hoef. Onder Playlists vind je de eerder gestreamde uitzendingen terug.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de Appostel app downloaden en installeren om bij te dragen aan de collecte tijdens een online kerkdienst ?
1. Download de Appostel app (van Betaalgroep Nederland B.V.) in de Play Store (Android) of App Store (Apple)

2. Open de app, en zoek op “Leidsche Rijn” om onze gemeente te vinden.
3. Log in met het account dat je al had voor mijn.kerkenindehoef.nl voor het bestellen van collectebonnen of maak een Nieuw account aan.
4. Klik op “Mijn account” en vervolgens op “Tegoed”. Hier kun je je collectetegoed opwaarderen. Je krijgt per e-mail een bevestiging dat het tegoed is bijgeschreven. Dit kan een paar minuten duren (controleer voor de zekerheid je Spam/Ongewenste mail).
5. Tip: klik op “Instellingen” en zet “Huidige tegoed op startpagina” aan. Je ziet dan bij het openen van de Kerkgeld-app direct je tegoed, en via de + kun je makkelijk opwaarderen.

Hoe kan ik via de Appostel app bijdragen aan de collecte tijdens een online kerkdienst ?

1. Open de Appostel-app en klik op “Geef aan Collecte of Doel” óf open de Appostel-app en klik op “Scan QR-code” en scan onderstaande QR-code:

2. Klik op Gift en bepaal het bedrag dat je wilt geven aan de Diaconie en Kerk. Er zijn 4 standaard bedragen ingevuld, en je kunt zelf een bedrag invullen.
3. Klik op Volgende en daarna op Gift geven.
4. Het bedrag wordt van het tegoed gehaald. Je krijgt per e-mail een bevestiging van de bijdrage (controleer voor de zekerheid je Spam/Ongewenste mail)..

Hoe kan ik via de website een account aanmaken en tegoed opwaarderen om bij te dragen aan de collecte tijdens een online kerkdienst ?
1. Ga naar https://mijn.kerkenindehoef.nl
2. Log in of maak een account aan
3. Klik op “Mijn account” en vervolgens op “Tegoed”. Hier kun je je collectetegoed opwaarderen. Je krijgt per e-mail een bevestiging dat het tegoed is bijgeschreven. Dit kan een paar minuten duren (controleer voor de zekerheid je Spam/Ongewenste mail).

Hoe kan ik via de website bijdragen aan de collecte tijdens een online kerkdienst ?
1. Ga naar https://mijn.kerkenindehoef.nl en log in.
2. Ga in het menu naar “Gift/Donatie” en klik in het uitklapmenu op “Collecte”.
3. Bepaal het bedrag dat je wilt geven aan Diaconie en/of Kerk. Er zijn 4 standaard bedragen ingevuld, en je kunt zelf een bedrag invullen.
4. Klik op Volgende, vink de bevestiging aan en klik op “Opslaan en versturen”.
5. Het bedrag wordt van het tegoed gehaald. Je krijgt per e-mail een bevestiging van de bijdrage (controleer voor de zekerheid je Spam/Ongewenste mail)..

Wat kan ik van een kerkdienst verwachten?
We beginnen met een welkom. De dominee vraagt God of hij ook bij de dienst wil zijn door het vragen van een zegen. Daarna wisselen we gebed en zingen af. We zingen samen, maar meezingen is niet verplicht. Een pianist, organist of een muziekgroep begeleid het zingen. In ongeveer de helft van de diensten is er een beamer en worden de teksten op een scherm geprojecteerd. In andere diensten krijg je een liturgie (=programmaboekje) mee en een boek met liederen. Vraag mensen gerust om hulp als je het niet snapt, dat vinden wij niet erg.

Het zingen wisselen we af met bidden. In het gebed spreken we met en tot God. Zo vragen we God om ons te helpen de Bijbel goed te begrijpen. We leggen moeilijke vragen voor Hem neer, bijvoorbeeld over mensen die ernstig ziek zijn. We danken Hem voor de goede dingen die we mogen ervaren.

Een belangrijk deel van de dienst bestaat uit het lezen uit de Bijbel en de preek. In de preek legt de dominee het Bijbelgedeelte uit. Zij doet altijd een poging de betekenis voor vandaag aan te geven: wat leer je ervan voor jouw leven?

Aan het einde van de dienst is er een collecte. We vragen een vrijwillige bijdrage voor onze kerk en voor een diaconaal (goed) doel. Vooraf vertelt iemand waar het geld naartoe gaat. Hoeveel je bijdraagt, bepaal je zelf. Het varieert van € 0,50 tot € 5,00.

Na de kerkdienst is er gelegenheid om achter in de kerk een kopje koffie of thee te blijven drinken. We begroeten je daarbij graag: het mag, maar het is natuurlijk niet verplicht.

Nog meer weten?  Download hier een uitleg van wat er waarom in onze kerkdiensten gebeurt (pdf, nieuw venster).

Nog vragen?

Misschien heb je een van onderstaande vragen? Klik op de vraag voor een antwoord. Staat je vraag er niet bij? Stel hem dan via ons contactformulier.