De Hoeftuin

sde hoeftuinDe Hoeftuin is een plek waar je kunt onthaasten, anderen ontmoeten, bijtanken, spelen, creëren, je leven verdiepen en zoeken naar jouw manier van geloven. Het is een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland. De Protestantse Gemeente Leidsche Rijn steunt De Hoeftuin.

Wat is een pioniersplek?

Met een pioniersplek probeert de Protestantse Kerk in Nederland met nieuwe vormen kerk te zijn, een eigentijdse gemeenschap te stichten rond het geloof. De Hoeftuin doet dat bijvoorbeeld met een inloopochtend (spel-tuin) en een buurtmaaltijd (Hoefse Hap). De Hoeftuin is verbonden met de Protestantse Gemeente Leidsche Rijn, onder meer door de actieve steun van enkele gemeenteleden. Tegelijk is De Hoeftuin vrij haar eigen weg te gaan, zodat de bestaande structuren de nieuwe vormen van kerk-zijn niet in de weg zitten.

Activiteiten De Hoeftuin

• spel-tuin -om de week (elke tweede en vierde week van de maand) is er op woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur inloopochtend. Om samen te spelen met je kind, andere mensen te spreken, voor een luisterend oor en voor de gezelligheid. Om bij te tanken, je even bij te laten schenken en er even uit te zijn.
  • Hoefse Hap – Lekker eten, maar geen zin om te koken? Schuif gezellig aan bij de maaltijd. Iedereen welkom! Vanaf 17.00 uur welkom met koffie&thee&limonade, 18.00-19.00 uur maaltijd, houdt de website van De Hoeftuin in de gaten!
  • ZIN!DAG – drie zondagen per jaar van 15.30 tot 18.00 uur. Spetterend, creatief en uitdagend. We (her)ontdekken een verhaal uit de Bijbel als inspiratie voor ons eigen leven.
  • Door het jaar heen verschillende activiteiten bijvoorbeeld: Taizé-vieringen, avonden rond Soulfullness, avonden voor mensen die gescheiden zijn, theater.

Meer informatie en het actuele programma op de website van De Hoeftuin.