Wie zijn wij

Wij zijn de Protestantse Gemeente Leidsche Rijn en wij nodigen iedereen van harte uit voor onze activiteiten. Het is niet nodig dat je lid bent van onze of een andere kerk. Een paar gemeenteleden en bezoekers vertellen u graag waarom ze naar De Hoef komen en wat hen aanspreekt.
Rinze “Na de verhuizing waren we zeker 2 jaar niet naar een kerk geweest. Muziek is heel belangrijk voor mij; het brengt mensen samen. Toen iemand van De Hoef mij uitnodigde om mee te doen in een combo, stond ik de week erna al in de dienst te spelen. Stil zitten luisteren is niks voor mij, ik wil graag een actieve bijdrage leveren. Als ik op mijn bugel speel breng ik iets teweeg bij de luisteraars; dát is mijn drive en daarom kom ik in De Hoef.”
Onze gemeente heeft ruim 700 leden. De gemiddelde leeftijd is relatief laag vanwege de vele jonge gezinnen die in Leidsche Rijn wonen. De grootste groep leden is dan ook tussen de 25 en 45 jaar. Wil je meer weten? Kijk eens bij onze veelgestelde vragen, vraag het ons of neem een kijkje bij onze activiteiten.
Lucie (89) kwam ruim acht jaar geleden uit Overvecht naar Leidsche Rijn, samen met haar inmiddels overleden man. Ze waardeert de gemeenschapszin in De Hoef. “Niemand die je bekijkt, zo van wie ben jij nu eigenlijk. Het is niet zo groot, heel overzichtelijk.” Met veel plezier maakt ze regelmatig met een groepje ouderen kaarten. De kerkdiensten zijn voor haar erg belangrijk en ze betrekt ze op haar eigen leven. “Ik voel het persoonlijk: niet tobben, loslaten, er wórdt voor mij gezorgd.”  Lucie
Wij komen op zondag bij elkaar in Kerkboerderij ‘De Hoef’ om de Bijbelse verhalen te lezen, samen te zingen en te bidden voor wie en wat ons na aan het hart ligt. We doen dit in een losse, ontspannen sfeer met ruimte voor interactie, filmpjes en eigenlijk alles wat maar helpen kan om Gods boodschap te verhelderen. Daarnaast zijn er ook doordeweeks verschillende activiteiten en ontstaan er spontaan groepen zoals een ouderengroep die kaarten maakt voor het goede doel.
Lutzen “Na een eerste kennismaking via vrienden zijn we eigenlijk nooit meer weggegaan uit De Hoef, terwijl we zelf niet in de wijk wonen. Dat heeft alles te maken met de kleinschaligheid, diversiteit in geloofsbeleving, de duidelijke geloofsboodschap en vertaling naar de dagelijkse praktijk. Ik ga naar kerkdiensten, doe mee aan de Levende Kerststal (herder) en ben diaken. Als diaken kan ik iets betekenen voor de medemens die het minder heeft.”
Wij zijn een groep mensen die geboeid is door Jezus Christus. Wij geloven dat hij laat zien wie God is, wat God ons in het leven te bieden heeft en wat Hij van ons vraagt. Wij zoeken welke weg God met ons wil gaan, bijvoorbeeld in onze omgang met mensen op het werk of bij ons in de straat. Of in de aandacht voor mensen die wat extra zorg kunnen gebruiken.
“Trouwen, kinderen krijgen: momenten in mijn leven waarop ik extra ben gaan nadenken over het geloof. Wat geloof ik en wat wil ik ermee? Bezig zijn met die vragen, met het geloof is best moeilijk. De gespreksgroep is een fijne manier om met gewone mensen zoals jij en ik te praten over allerlei vraagstukken m.b.t. het geloof. Ook de diensten in De Hoef dragen bij en bieden een houvast. Er heerst een goede, welkome sfeer zonder drukkende verplichtingen. Het voelt goed, dát vind ik belangrijk.”  Linda
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page