Meteen naar de inhoud

Kennismaken

Wij zijn de Protestantse gemeente Leidsche Rijn en wij nodigen iedereen van harte uit voor onze activiteiten.

In onze gemeente willen we verbinding leggen tussen God en mensen, mensen onderling, en de mens en zichzelf.  We denken dat God op veel plekken in Leidsche Rijn een groot verschil kan maken. We zijn een groep mensen die geboeid zijn door Jezus Christus. Wij geloven dat Hij laat zien wie God is, wat God ons in het leven te bieden heeft en wat Hij van ons vraagt. We zoeken welke weg God met ons wil gaan, bijvoorbeeld in onze omgang met mensen op het werk of bij ons in de straat. Of in de aandacht voor mensen die wat extra zorg kunnen gebruiken.

We houden van een laagdrempelige en informele sfeer in onze diensten. Er is ruimte en aandacht voor iedereen, jong en oud, gelovig, zoekend of ooit gelovig. We volgen de protestantse orde van dienst en zingen uit het nieuwe liedboek, maar kiezen vaak ook voor liederen of muziek uit andere tradities, van Taizé tot zelfs de Top 2000. 

Onze gemeente heeft ruim 700 leden. De gemiddelde leeftijd is relatief laag vanwege de vele jonge gezinnen die in Leidsche Rijn wonen.

Wij komen op zondag bij elkaar in boerderij ‘De Hoef’ om de Bijbelse verhalen te lezen, samen te zingen en te bidden voor wie en wat ons na aan het hart ligt. We doen dit in een losse, ontspannen sfeer met ruimte voor interactie, filmpjes en eigenlijk alles wat maar helpen kan om Gods boodschap te verhelderen. Daarnaast zijn er ook doordeweeks verschillende activiteiten en ontstaan er spontaan groepen zoals een ouderengroep die kaarten maakt voor het goede doel.

Wil je meer weten? Kijk eens bij onze veelgestelde vragen, vraag het ons of neem hier een kijkje bij onze activiteiten.

Lees hier verder over onze Missie en Visie.